fredag 20 juli 2007

Om svensk restaurangkultur

Vad är det som lockar människor att starta restauranger? Har nu i fyra dagar åkt runt på Skagen och på västkusten för att hitta ett decent ställa att käka på. Det är som att leta efter sojabönor på ICA. Vet man inte exakt var de finns så går man upp och ner längs gångarna i en halvtimme innan man hittar dem. Men det går.

Det verkar iallafall som att 9 av 10 restauranger har öppnats av en helt annan anledning än att de vill servera schysst käk utan de har snarare en fetisch för att visa upp hemsk inredning, slarvigt lagad mat samt att de njuter av att plåga ungdomar genom att ge dem underbetalt och inte ge dem någon chans att lära sig hur mat ska serveras. Kom igen! Ska man va fetisch-lagd så varför mesa med att öppna restaurang. Köp en van och kidnappa feta tjejer istället, varför vill ni plåga så många?!?

Det finns dock en ljuspunkt. Jag har upptäckt räddaren i nöden. Stadshotellet! På stadshotellen lever den gamla 30-talsandan kvar med servitörer i svart fluga och pianoklink från baren. Vita linnedukar och mörk ek-inredning. Lite Repmånadskänsla över det hela alltså. Hur bra som helst.

Länge leve Stadshotellen!!

1 kommentar:

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra